marți, 19 iunie 2012

FET-generator gratuit de orare

        În articolul de azi  vă prezint un program foarte bun de generare a orarului școlar FET (Free Timetabling software)- este un program open source ce permite generarea orarului școlar pentru toate tipurile de instituții de învățămant. FET permite generarea orarului într-un timp relativ scurt, depinzând de complexitatea condițiilor. Vă recomand ca după introducerea în program a datelor inițiale să generați orarul după fiecare condiție impusă pentru a înțelege cauza imposibilității generării rapide a orarului. Pe forumul site-ului veți găsi cu siguranță suport atunci când veți întâmpina probleme în generarea orarului (dezvoltatorul principal al programului este român și îi mulțumesc pe această cale pentru efortul depus). Programul este tradus în mai multe limbi, inclusiv în limba romană (Pentru a schimba interfața programului în limba română accesați Settings-Language-ro(Romanian)).

Pentru a înțelege cum funcționează programul am adăugat mai jos un tutorial video, dar pentru o versiune mai veche a programului.


 

Mai jos am adăugat un alt tutorial ce ne permite să importăm datele dintr-un program de calcul tabelar și să le importăm în programul FET.



Programul poate fi descărcat de la adresa: http://lalescu.ro/liviu/fet/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More